1. Cigaretskod

Cigaretskod, som ikke er lækre at kigge på, og på grund af rygeloven især samler sig ved indgangspartier, busstoppesteder og på togstationer, hvor folk ryger, er et stort problem. Det er ret meget dyrere at samle cigaretskod op for kommunerne i forhold til de fleste andre typer affald.

2. Dåser

Dåser er som andet henkastet affald ikke ligefrem med til at øge oplevelsen af natur eller by. Mange dåser ender desværre også i grøftekanter eller på marker, hvor stykker af dem ofte ender i dyremaver, som i værste fald dræber køer eller heste.

3. Fastfood-emballage

Fastfoodemballage er som alt andet henkastet affald grimt, når det bliver smidt på gaden eller i naturen. Desuden bruger det offentlige op mod en halv milliard kroner om året på at rydde op efter danskere, som ikke gider tage det med til nærmeste skraldespand.

4. Plastik

Plastik indeholder mange stoffer, der er skadelige for miljøet. Det er meget forskelligt, hvor længe der går, før det bliver nedbrudt, men det tager ofte rigtig mange år - for eksempel tager det op til 500 år, før en plastikflaske er gået i ét med naturen. Desuden er der mange dyr, der dør som følge af plastikaffald i naturen.

5. Aviser, papkasser & cigaretpakker

Aviser, papkasser, cigaretpakker m.m. ligger rundt omkring, hvor de ikke hører til. Det ser grimt ud, det koster mange penge at fjerne – og får det lov at ligge, tager det naturen op til to år at nedbryde. Samtidig er papir og pap en ressource, som er nem at genanvende.