Herunder får du en gennemgang af de forskellige frugter og grøntsager, og hvordan det skal opbevares.

Agurk:
Agurker kan ca. holde i 1 uge i køleskabet.

Asparges:
Asparges kan holde i 1-2 uger i en plastpose i køleskabet. Hvis de er blevet lidt kedelige, kan du skære enderne af og stille dem i koldt vand i et par timer.
Asparges kan kun fryses, hvis de er blancheret først.

Blomkål:
Blomkål kan holde sig helt op til 1 måned i en plastpose i køleskabet.
Blomkål kan godt fryses, men det mister sin sprødhed ved optøning. Derfor er det bedst i sammenkogte retter. Blomkålen skal blancheres, inden du fryser det.

Broccoli:
Broccoli kan holde 1-2 uger i en plastpose i køleskabet. Det skal helst ikke ligge sammen med frugt og grønt, der udskiller meget ethylen, såsom æbler og tomater.

Champignon:
Champignoner kan holde i ca. 1 uge i køleskabet. Det betyder ikke noget, hvis de får lidt brunfarvning.

Gulerødder:
Gulerødder kan holde sig i 2-3 uger i køleskabet i en pose med hul i, så eventuel kondens kan komme ud. Gulerødder med top bliver hurtigere dårlige, så skær toppen af og læg dem i en pose i køleskabet.

Kartofler:
Kartofler har bedst af at blive opbevaret mørkt og køligt ved 8-10 grader. De kan dog også opbevares i køleskab, men over tid vil stivelsen blive omdannet til sukker. Hvis kartofler får for meget lys, danner de et giftstof, som kan give hovedpine.

Løg:
Løg skal ligesom kartofler opbevares et køligt og mørkt sted. De kan godt opbevares i køleskab, hvor de kan holde op til et halvt år.

Hvidløg:
Hvidløg kan holde sig i 6-7 måneder i køleskab, hvorimod de kun kan holde sig i 3-4 uger ved stuetemperatur.

Ingefær:
Ingefær kan holde sig 2-3 uger i en plastpose i køleskabet. Det kan også fryses ned.

Peberfrugter:
Røde og gule peberfrugter kan holde en uges tid i køleskabet, hvor grønne peberfrugter kan holde sig i op til 2 uger.

Porrer:
Porrer kan holde sig i op til 2 uger i køleskabet.
Det er en god idé at opbevarer porrer i en grøntsagsskuffe, så du undgår at få jordbakterier i de andre varer i dit køleskab.

Kål:
Både hvidkål, rødkål og spidskål kan holde sig i flere uger. Det holder sig bedst i en plastpose i køleskabet.

Squash:
Squash skal opbevares i køleskabet, hvor det kan holde sig i ca. 1 uge.

Tomater:
Tomater holder bedst smag ved at blive opbevaret i stuetemperatur. Der kan de holde sig i 5-6 dage. Tomater kan holde sig lidt længere tid, hvis de opbevares i køleskabet. Hold tomaterne adskilt fra frugt og grønt, der danner meget ethylen, da det nedsætter holdbarheden på tomaterne.

Avokado:
Avokadoer opbevares bedst i en skål på køkkenbordet. Modne avokadoer bliver hurtigt dårlige, og kan kun holde et par dage. Når avokadoen er moden, kan den lægges på køl og holde lidt længere tid.
Avokadoer modner hurtigere, hvis du lægger dem sammen med frugt, der udskiller ethylen, såsom æbler og tomater.

Æbler:
Æbler skal helst opbevares i køleskabet eller et andet sted, hvor der er mørkt og køligt. Æbler udskiller ethylen, som fremmer modning og forrådnelse, så de skal helst holdes adskilt fra andre frugter og grøntsager.

Pærer:
Pærer kan opbevares på køkkenbordet eller i køleskabet, når de er modne. De skal ligesom æbler holdes adskilt fra anden frugt og grønt, fordi de udskiller ethylen, som fremmer modning og forrådnelse.

Bananer:
Bananer skal opbevares ved stuetemperatur, og skal ikke i køleskabet. De kan normalvis holde sig i 4-7 dage. Overmodne bananer kan lægges i fryseren og senere bruges til f.eks. smoothies.

Jordbær:
Jordbær kan holde sig i 2-3 dage på køl. Hvis de skal spises samme dag, som de købes, er det en god idé ikke at sætte dem på køl.